Blogs - pàgines - vincles

dimecres, 5 de juliol del 2017

Pedres Grosses - Romanyà de la Selva

Fotos de Joan Dalmau Juscafresa




Abric granític que pot haber estat aprofitat com a sepulcre col-lectiu. Les excavacions realitzades han donat un resultat molt minso que no ens permet determinar amb claretat la seva cronología i funció, però que es pot situar al voltant del segon mil-lenni, similar a les altres restes megalíticas de l’entorn.
Les Pedres arrodonides que trobem al voltant que s’haurien desprès del conjunt primitiu.Durant la seva excavació només s’hi han trobat fragments de cerámica a mà i tres fragments de cerámica ibérica.











Enllaç amb informació i descripció a:
que diu:
Sortint de Romanyà de la Selva en direcció a Calonge per la carretera GIV-6612, cal recórrer uns 600 m fins arribar a l'alçada del cementiri de la població, que queda a l'esquerra. En aquest punt s'agafa un camí que surt a la dreta de la carretera en direcció sud. Seguint per aquest camí poc més de 50 m, es troba un corriol que surt a l'esquerra en direcció sud-est que cal seguir uns 30 m fins el lloc on es troba aquest jaciment.
Es tracta d'un abric granític que pot haver estat aprofitat com a sepulcre col·lectiu. Consta de dues parets laterals, una de fons i l'altra de coberta. Estan sobre una roca molt més gran i al voltant hi ha altres pedres arrodonides que s'haurien desprès del conjunt primitiu.
Durant la seva excavació, efectuada per Pere Caner i els seus col·laboradors, només es van localitzar quinze fragments de ceràmica a mà i tres fragments de ceràmica ibèrica. Amb aquestes poques dades no es pot determinar amb claredat la seva cronologia i funció.
 

Altre enllaç amb informació i descripció a:


Cronologia: 2200/1800
Es tracta d'un abric granític que pot haber estat aprofitat com a sepulcre col-lectiu. Consta de dues parets laterals, una de fons i l'altra de coberta. Estan sobre una roca molt més gran i al voltant hi ha altres pedres arrodonides que s'haurien desprès del conjunt primitiu. Durant la seva excavació, efectuada per Pere Caner i els seus col-laboradors, només es van localitzar quinze fragments de ceràmica ibèrica. Amb aquestes poques dades no es pot determinar amb claretat la seva cronologia i funció.

Localització

Altres enllaços amb informació i fotos:














Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada