MONUMENT A SANTI SANTAMARIA i PUIG
SANT CELONI - EL VALLÈS ORIENTAL
Fotos de Joan Dalmau Juscafresa
https://joandalmaujuscafresa.blogspot.com/
“A en Santi Santamaria, Mestre cuiner”
Dues pedres, un sol tot.
Granit del Montnegre: sòlid i contundent.
Marbre del Montseny: tendre i ferit d’il·lusions.
Dues pedres, una passió: la Vida i Catalunya com un sol tot.
Jaume Rodri
Santi Santamaria
Sant Celoni 1957 – Singapur 2011
Ha estat un celoní universal. Va estrenar el Racó de Can
Fabes a Sant Celoni l’any 1981 i 7 anys després va rebre la primera estrella
Michelin. Al 1994 es convertí en el primer cuiner de l’Estat en aconseguir 3
estrelles. La seva projecció no va parar de créixer, sempre amb una cuina de la
terra, sense perdre mai de vista el seu poble i el seu Montseny, fins arribar a
dirigir el Sant Celoni de Madrid a més d’altres restaurants a l’Hospitalet,
Toledo, Dubai i finalment, Santi a Singapur.
Persona visionària, creativa, entusiasta, va contribuir a situar la vila de Sant Celoni al món i la cuina catalana al primer nivell internacional.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada