Blogs - pàgines - vincles

dimecres, 15 de maig del 2024

 CAL JOSEP MARIA JOVÉ ARNABAT MARQUÈS DE GELIDA

GELIDA - L'ALT PENEDÈS

Fotos de Joan Dalmau Juscafresa

https://joandalmaujuscafresa.blogspot.com/


Torre d’estiueig modernista amb un gran jardí (1913), obra de l’arquitecte Arnau Calvet i Peyronill (1874-1956), que va reformar l’edifici inicial (1886) del mestre d’obres Joan Pascual i Batlle (1841-1906). Exteriorment destaquen les decoracions ceràmiques, la tanca amb pilars de maó vist, decoració de trencadís i les reixes de ferro forjat. Josep Mª Jové Arnabat era un comerciant de vins amb seu a Barcelona i Gelida. Al llarg del carrer Sant Lluís hi trobem importants torres d’estiueig amb jardí construïdes per famílies benestants. 








*********************************************
Enllaç amb informació:

Època: final segle XIX

Autor: inicial Joan Pascual i Batlle (1841-1906) any 1886, reforma any 1913 per Arnau Calvet i Peyronill (Barcelona 1874 - 1956) 

Construïda els volts de 1911 per Joaquim Jové i Costa, Marquès de Gelida, i protagonista d'una de les èpoques d'or de la fàbrica de paper La Gelidense. Es un edifici a quatre vents amb teulades a dues vessants i terrat, d'arquitectura entre modernista i noucentista, doncs s'hi nota encara el moviment tres plantes i un cos elevat, decorades exteriorment amb detalls ceràmics de fantasia que ornamenten obertures d'arrel medievalista. La planta noble interior, és d'ambient ciutadà amb un vestíbul general i grans salons on cal destacar els adossaments ceràmics, algunes pintures i mobles i la làmpara del menjador. El gran jardí circundat per una tanca de disseny especial segueix molt interessant, ha estat mutilat per tal de construir-hi pisos, perdent en molta part l'encís i vegetació originals, tal com un altíssim avet.

El titular del títol nobiliari des de 1991 és Eusebi Güell i Sentmenat, IV marquès de Gelida, IV vescomte de Güell .


 Arnau Calvet i Peyronill (Barcelona 1874 - 1956) 

*********************************************
Altresenllaços amb informació:




*********************************************


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada