Blogs - pàgines - vincles

dimecres, 15 de maig del 2024

CASA PASCUAL BOATELL - CASA COMELLES - CASA PEPETA ALBET

GELIDA - L'ALT PENEDÈS

Fotos de Joan Dalmau Juscafresa

https://joandalmaujuscafresa.blogspot.com/





Casa burgesa (1892), coneguda també com a Casa Comelles, construïda pel mestre d’obres Joan Pascual i Batlle (1841-1906), casat amb Joana Boatell i Mullerat (1852-1925), com a residència familiar. Aqueta va ser una de les primeres cases a disposar d’aigua corrent, banys i un gran jardí posterior. El carrer Major es va configurar al llarg d’un únic camí, on les edificacions prenen una forma semblant a una espina de peix, amb cases entre mitgeres a banda i banda.




************************************************
Enllaç amb informació:

Època: segle XX

Autor: Joan Pascual i Batlle (1841-1906)

Descripció:

Edifici entre mitgeres, amb jardí i galeries posteriors. Consta de planta soterrani, baixa i un pis, amb terrat i torratxa. La façana presenta una composició simètrica, amb balconada correguda i un coronament amb molta ornamentació, al centre del qual hi ha la inscripció de l'any 1892. L'obra respon a les característiques formals de l'eclecticisme.

Notícies històriques:

La Casa Comelles va ser construïda el 1892, d'acord amb la inscripció de la façana. Inicialment era un habitatge unifamiliar. Reformes posteriors van convertir un dels finestrals en porta d'accés al pis superior.

************************************************

Altre enllaç amb informació:

https://www.poblesdecatalunya.cat/element.php?e=8023

************************************************



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada