Seguidors

dilluns, 26 d’octubre del 2020

CASA D'ANTONI AGUILAR

VIC - OSONA

Fotos de Joan Dalmau Juscafresa

https://joandalmaujuscafresa.blogspot.com/








Enllaç amb informació:

que diu:

Època: contemporània segle XX

Autor: Josep Cumeras Rovira, contractista, any 1916

Descripció:

Casa entre mitgera i d'un sol tram. Consta de planta baixa, dos pisos i terrassa. És de planta rectangular i coberta a dues vessants amb el carener paral·lel a la façana. El vessant d'aquesta part és més curt ja que deixa pas a una terrassa. La balustrada, de pedra artificial, s'inscriu, al seu centre, una àguila de grosses dimensions que sembla vigilar el carrer. Els portals són d'arc rebaixat i les finestres en forma d'ogiva. A nivell de primer pis sobresurt una tribuna, de construcció recent, mentre en el segon pis s'hi obre un balcó. Tant la terrassa com el balcó són sostinguts per modillons. La façana és decorada amb estucs i ferro forjat.

La façana és fonamentalment simètrica respecte a un eix central. Distingeix les plantes amb elements arquitectònics diferents en cada una. L'edifici queda rematat per una cornisa i una barana amb pedra artificial que té una àliga de pedra a la part central. Elements de pedra natural i artificial, baranes i reixes de ferro forjat i acabats de façana estucats imitant la pedra picada i esgrafiats.

Notícies històriques:

Amb l'expansió urbana de Vic, a principis del s. XX, és traçà el nou c/ Torras i Babes que venia a substituir els c/ Santa Teresa a la sortida de Vic cap a la carretera de Sant Hilari, que promogué més tard la urbanització cap el sector de llevant de la ciutat fins enllaçar amb els edificis del c/ dels Caputxins i cap a la carretera de Roda. Aquesta casa forma part d'un conjunt de cases modernistes que es troben en aquest carrer.

 Altre enllaç amb informació:

https://sites.google.com/site/barcelonamodernista/casa-antoni-aguilar












 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada