Seguidors

dimarts, 3 d’agost del 2021

ESGLÉSIA DE SANT MIQUEL DE CADINS

CABANES - L'ALT EMPORDÀ

Fotos de Joan Dalmau Juscafresa

https://joandalmaujuscafresa.blogspot.com/ 






Enllaç amb informació:

Situació: Les ruïnes de l’església de Sant Miquel de Cadins es troben situades a uns 300 m vers el costat nord-oriental de l’església de Sant Feliu de Cadins, que és a poc més d’1 km vers ponent de la vila de Cabanes.

Església: De l’església de Sant Miquel només resten uns llenços curts dels murs laterals de la nau rectangular, i una part de la capçalera, de planta semicircular, la qual s’obria a costat de llevant. Al tram que resta del mur de tramuntana hi ha un esvoranc on sembla que hi hagué una finestra de doble biaix. L’aparell ha estat molt destruït, però a la cara externa del costat de migjorn encara són visibles unes filades de carreus escairats bastament, així coms còdols grossos i escapçats.

Història: No tenim cap referència relativa a la història d’aquesta església, la qual a vegades ha estat confosa amb la capella o església ermita de Sant Sadurní. Als voltants de Sant Miquel de Cadins hi ha mostres de ceràmica romana i de terrissa medieval i moderna, cosa que indica que aquest indret ha estat utilitzat d’una manera constant al llarg de la història.

Enllaç del jaciment:

http://invarque.cultura.gencat.cat/Fitxa?index=2&consulta=MCU2KzE3MDMwNyU=&codi=8301

Es tracta de la troballa de materials arqueològics d'època romana, així com de les restes de l'església romànica de Sant Miquel de Cadins.
Els materials romans foren documentats per Joan Badia i Homs i publicada per primer cop l'any 1975. La tipologia de la ceràmica exhumada correspon a material constructiu, bàsicament a fragments de teules i maons però també a ceràmica comuna sense determinar.
L'església conserva tan sols els dos murs laterals i la capçalera semicircular d'uns 2 m d'alçada. La major part dels carreus que formaven el parament han estat arrabassats.
No s'ha realitzat mai cap tipus d'intervenció arqueològica que permeti precisar la tipologia o funcionalitat del jaciment d'època romana. Per tant, la única dada que es pot establir és una cronologia àmplia dins el món romà.
L'estat de conservació de l'església és parcialment destruït, i la del jaciment romà no es pot determinar. La visita al lloc permet observar la presència de ceràmica en superfície de tipologia indeterminada i molt erosionada, sobretot material constructiu.

 Altres enllaços amb informació:

https://cabanesemporda.com/2014/12/05/sant-miquel/

https://elromanic.wordpress.com/2017/07/08/sant-miquel-de-cadins-cabanes/

http://www.artmedieval.net/Sant%20Miquel%20Cadins.htm

************************************************************



 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada