Seguidors

dimarts, 20 de desembre del 2022

MONUMENT A SANTI SANTAMARIA i PUIG

SANT CELONI - EL VALLÈS ORIENTAL

Fotos de Joan Dalmau Juscafresa

https://joandalmaujuscafresa.blogspot.com/ 



“A en Santi Santamaria, Mestre cuiner”

Dues pedres, un sol tot.

Granit del Montnegre: sòlid i contundent.

Marbre del Montseny: tendre i ferit d’il·lusions.

Dues pedres, una passió: la Vida i Catalunya com un sol tot. 

Jaume Rodri

Santi Santamaria

Sant Celoni 1957 – Singapur 2011 

Ha estat un celoní universal. Va estrenar el Racó de Can Fabes a Sant Celoni l’any 1981 i 7 anys després va rebre la primera estrella Michelin. Al 1994 es convertí en el primer cuiner de l’Estat en aconseguir 3 estrelles. La seva projecció no va parar de créixer, sempre amb una cuina de la terra, sense perdre mai de vista el seu poble i el seu Montseny, fins arribar a dirigir el Sant Celoni de Madrid a més d’altres restaurants a l’Hospitalet, Toledo, Dubai i finalment, Santi a Singapur.

Persona visionària, creativa, entusiasta, va contribuir a situar la vila de Sant Celoni al món i la cuina catalana al primer nivell internacional.



**********************************************************************

(Sant Celoni 26 de julioil de 1957 - Singapur 16 de febrer de 2011)


Restaurant el Racó de Can Fabes a Sant Celoni







**********************************************************************

Enllaços amb informació:

https://www.lavanguardia.com/comer/al-dia/20211121/7874973/10-anos-muerte-santi-santamaria.html



**********************************************************************






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada