Seguidors

dimecres, 20 de febrer del 2019

ESCUT DE MOIÀ
MOIÀ- EL MOIANÈS

Fotos de Joan Dalmau Juscafresa



Enllaç amb informació:

que diu:
Època: segle XVII – inici XVIII
Descripció:
Aquest motiu es troba a banda del carrer del Pont. També es repeteix a altres cantonades de l'església parroquial. L'escut de Moià és sostingut per dos personatges de llarga cabellera i culminat per una corona sota la qual hi ha el rostre d'un àngel. Proper a un dels escuts s'hi troba una pedra on s'hi ha treballat de forma exempta una decoració floral.
Notícies històriques:
Moià fou carrer de Barcelona des de l'any 1384, d'aquí la similitud dels dos escuts. Aquestes ornamentacions foren fetes paral·lelament a la construcció de l'església, és per això que la seva datació oscil·laria entre 1670 i 1730; més probable aquesta darrera.

Altre enllaç amb informació:

que diu: 
El trobem col·locat al capdamunt de la porta lateral del temple parroquial, amb data 1677, i també en algunes de les cantoneres de l'església a on hi han les teieres. Moià agafa l'escut de Barcelona, dividit el quatre quarters, el primer i el quart amb la creu de Sant Jordi, i el segon i el tercer amb les armes de Catalunya. Com a tret distintiu posà en el centre una moneda, en representació del pagament fet pels vilatans per alliberar-se del domini dels Planella. La moneda és un croat barceloní.

Altre enllaç amb informació:




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada