Seguidors

divendres, 15 de febrer del 2019

FONT DE SANT MARÇAL o FONT DEL VALL
MONTBLANC - LA CONCA DE BARBERÀ

Fotos de Joan Dalmau Juscafresa





Enllaç amb informació:

que diu:
Descripció:
La font té una estructura cilíndrica de grans dimensions feta de pedra, acabada amb un merlet fet maons. Té dues canelles, una de les quals havia estat tapiada durant cert temps. Al costat dret de la ont hi ha una pica, que suposem que era l'antic abeurador de la font.
Ressenya històrica:
Per tal d'aconseguir una distribució d'aigua adecuada a les necessitats de la població, eren necessàries almenys dues fonts més als extrems de ponent i de llevant.
L'antiga Font del Vall era un font petita, baixa i encastada a la paret d'altres edificacions, S'ubicava al tram central del costat de la muralla de Sant Jordi, al carrer del mateix nom; més o menys on ara hi ha l'antic hort de Cal Cardús. Sembla que va ser enderrocada pels volts de 1830. Per substituir l'antiga Font del Vall, i aprofitant l'urbanització de la Plaça de Sant Marçal, s'en va ser una de nova l'any 1892 col·locada just davant de l'històrica església de Sant Marçal. Aquesta Font de Sant Marçal, inaugurada l'any 1892, tenia assignades dues plomes d'aigua, quantitat que fou insuficient i que va fer que el 1915 es duguessin a terme els treballs convenients per augmentar-ne el cabal.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada