Seguidors

dissabte, 24 de juny del 2017

Barracas d'Aigua Xelida 
al terme municipal de Tamariu - Palafrugell

Fotos de Joan Dalmau Juscafresa



























Escrit de Josep Pla. Un viatge frustrat dins aigua de mar, octubre de 1966.
Jo he estat un pelegrí d'Aigua Xelida.
No era pas còmode d'arribar-hi. S'havien deixat perdre els camins i, malgrat trobar-se a mitja hora escassa de Tamariu, l'accès hi era difícil. Però valia la pena de fer un petit esforç; era una calanca de color de carmí pàl-lid, tocat per les ombres de les branques dels pins. Hermós hi vivía, hi tenia un petit gussí i quatre cordelles per a agafar peix. La solitud era complerta.
Reflexionant sobre els records del contacte amb aquest home, he arribat a la conclusió que l'essència de la seva personalitat era -malgrat ésser analfabet- la sòlida cultura que tenia. Es deia Sebastià Puig i provenía d'un dels més antics llinatges de Palafrugell: era de Can Cuca de Vila-seca.

Josep Pla Casadevall i en Sebastià Puig Barceló, l'Hermós.

Sebastià Puig Barceló, l'Hermós.


Altre enllaç amb informació i descripció:
que diu:
La barraca està registrada al Pla Especial de Protecció i Intervenció en el Patrimoni Històric de Palafrugell. La barraca servia originàriament com a refugi dels pescadors i de punt de vigilància de les guàrdies de Sanitat (documentades al segle XVIII). Posteriorment, com les altres barraques, es va convertir en un lloc de trobada i esbarjo de les colles de treballadors del suro.
L'any 2006, l'Ajuntament i la Fundació Josep Pla hi van col·locar dues plaques que recorden les figures de l'escriptor Josep Pla i del pescador Sebastià Puig, l'Hermós







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada