Seguidors

dilluns, 10 de juliol del 2023

 ROCA LLOBATERA

CABRILS - EL MARESME

Fotos de Joan Dalmau Juscafresa

https://joandalmaujuscafresa.blogspot.com/















****************************************************
Enllaços amb informació:





Descripció:

Es tracta d'un abric descobert i excavat durant els anys 50 del segle XX pels membres del Museu de Vilassar de Dalt (J. Ventura, Pau Ubach i altres). Dels materials recuperats només es té notícia de la troballa de ceràmica hallstàtica i un fragment de ganivet de sílex de 23 mm de longitud. Donada l'escassa informació que es té del jaciment i les seves característiques, es pot determinar com un més dels molts abrics que hi ha a la zona, amb una cronologia ocupacional relacionada amb l'edat de bronze. La visita al lloc amb motiu de la revisió de la Carta Arqueològica el 2008 permet constatar l'abandó que ha patit l'abric, amb construccions d'època contemporània que han malmès el jaciment.

El sostre és una gran roca, voltada per la part interior. El terra probablement es va excavar per donar més cabuda a la cova. Tant a l'interior com a l'exterior hi ha restes d'estructures (parets, un banc, una mena de fogons, etc.).

Durant molts anys ha estat refugi de caçadors i picapedrers. En els anys de les primeres migracions, hi vivia un home que li deien "El Maño" perquè venia de l'Aragó.

****************************************************



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada