Seguidors

diumenge, 11 de novembre del 2018

VISTA ALEGRE
Manlleu - Osona

Fotos de Joan Dalmau Juscafresa





Enllaç amb informació i descripció:

que diu:

Època: segle XX
Autor: Josep Illa – mestre d’obres
Descripció:
"Vista Alegre" és un bar situat a peu de carretera de Manlleu que presenta una façana de línies modernistes. Consta només de planta baixa; la façana és formada per unes formes ovalades simètriques amb una porta rectangular a la banda esquerra, i una finestra inscrita dins l'oval dret. El capcer és recte excepte al centre, on presenta una forma ovalada amb un medalló a sota que indica l'any de construcció i el nom pel que es coneix la casa. Les decoracions són d'estuc, i es construït amb totxo i arrebossat al damunt. L'estat de conservació és dolent, en part degut als materials emprats en la construcció.
Notícies històriques:
Aquest edifici conegut per Bar Vista Alegre es troba en un indret conegut també com a Vista Alegre. Segueix unes línies marcadament modernistes, fet que mostra la importància d'aquest estil a principis de segle, que s'emprava també en les construccions més senzilles.
L'arquitecte de l'edifici fou Josep Illa.


===============================================================

Altre enllaç amb informació i descripció:
http://edificisdemanlleu.blogspot.com/p/bar-de-vista-alegre.html

que diu:
Any de construcció: 1907
Descripció:
L’edifici només té una sola planta.
La façana és clarament d’estil modernista. Està formada per dues formes ovalades simètriques. A la banda esquerra hi ha la porta i a la dreta hi ha una finestra. Ala part superior de les obertures hi ha posat l’any de construcció. La part superior de l’edifici presenta una cornisa amb formes modernistes. Està coronada amb un pinacle al centre.
Història:
Aquest bar està situat a l’entrada de Manlleu. No coneixem gairehistòria d’aquest edifici. El poc que sabem ha estat transmès per testimonis orals. Però sabem alguna cosa com que durant un temps va ser una casa de senyoretes de companyia que s’amagava sota l’aparença d’un bar normal.
Quan va cessar aquesta activitat va tornar a tenir la seva funció original d'hostaleria. Va ser molt visitat pels viatgers que venien de camí a Manlleu sobretot de Vic i de Barcelona i també pels treballadors de la fàbrica de Can Rifa i Can Buixó perquè es trobava just al costat. A finals del segle XX va tancar les seves portes.









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada