Seguidors

dijous, 15 d’agost del 2019

CAU DE LES GOGUES
LES GAVARRES - SANT POL - LA BISBAL D'EMPORDÀ


Tenia com a objectiu arribar-me fins el Cau de les Gogues prop de Sant Pol però la meva inexperiència en la muntanya, el no tenir GPS amb les coordenades i no tenir cobertura al mòvil m'ha sigut imposible trobar-la, fer fotos tot i estar molt a prop,  un cop a casa he pogut comprobar que he estat a poc més de 100 metres del cau. Crec val la pena fer aquesta entrada al blogg amb la magnífica descripció dels enllaços que adjunto.

Enllaços de Espeleoindex i Catalunya Subterrània:

que diu:

Història:
Coneguda des de tmps remots, la primera ressenya és de l'any 1912 quan va ser visitada per membres de l'Esplay Excursionista de la Bisbal i publicaren una nota al setmanari L'Avenç de l'Empordà.
El 23 de març de 2015 és visitada per membres del GE Badalona, tot fent els treballs de catalogació.

Descripció:
La cova, excavada en calcàries, està formada per una galeria que comença amb una estretor, que es pot superar folgadament. Baixem per la rampa de detritus fins a arribar a l'eixamplament, on la galeria canvia de direcció, i guanya més alçada i amplada.
A l'extrem de la saleta s'observa una possible continuació, impracticable, que queda obstruïda per l'alçada del nivell de sediments de la planta.



























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada