Seguidors

dilluns, 26 d’agost del 2019

L'AYMERIC o L'EIMERIC
SANT MARTÍ DE RIUDEPERES - CALLDETENES - OSONA

Fotos de Joan Dalmau Juscafresa



Enllaç amb informació:

que diu:

Època: segles XVIII – XIX
Descripció:
Masia, de planta quadrada, és orientada a migdia i coberta a quatre aigües. A la part esquerra té adossada una torre. A banda i banda de la façana s'hi construïren dues galeries (1913): la de la dreta es troba adossada a la masoveria, mentre la de l'esquerra s'annexiona a la torre. El portal de la casa és format per grans dovelles i la masia té boniques finestres gòtiques i conopials. A la part posterior, adossat al cos principal, hi ha una construcció adovellada i sostinguda per contraforts que serveixen d'eixida al primer pis de la masia. La construcció bàsicament és de pedra arrebossada recentment. 
Notícies històriques:
Els orígens de la masia els podem situar vers el s. XIII, quan el seu habitant, alouers, depenien del rei. El llinatge s'ha mantingut, els propietaris actuals encara conserven el nom i tenen documents que fan referència al mas i a les seves propietats. El tipus de torre, que conserva el mas, era defensiva i gairebé imprescindible als segles XVII i XVIII, amb modificacions a principis del segle XX.

Altre enllaç amb informació:

que diu:

Consta d’un cos quadrat, amb una esvelta torre al costat i una galeria a sota. Ja existia al segle XIII, i els seus estadants eren gent lliure, és a dir, que posseïen el domini alodial de la propietat, per això tenien el privilegi de poder enarborar el penó reial sobre el seu mas. Té annexa una capella moderna, dedicada al Sagrat Cor.

Altres enllaços amb informació:





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada