Seguidors

divendres, 1 de juliol del 2022

CREU EN MEMÒRIA DEL MILITAR LUIS FERMÍN DE CARVAJAL VARGAS Y BRÚ

PONT DE MOLINS - L'ALT EMPORDÀ

Fotos de Joan Dalmau Juscafresa

https://joandalmaujuscafresa.blogspot.com/ 


A la memoria de Luis Carvajal Vargas y Brú II conde de la Unión, falleció en combate en la batalla del Roure el 20 de noviembre de 1794.

 




Enllaç amb informació:

Luis Fermín de Carvajal Vargas i Brun, comte de la Unió (Lima, 27 de desembre de 1752 - Pont de Molins, 20 de novembre de 1794) va ser un militar i hisendat espanyol.

Va ser el setè fill (tercer home) de Fermín Francisco de Carvajal Vargas, I duc de San Carlos i Correu Major d'Índies, i de Joaquina Ana Magdalena de Brun i Carvajal. El 1768 Carles III li va concedir el títol de comte de la Unió, en record de la unió que el seu pare i el rei van pactar després dels plets que hi havia entre ells sobre el servei de correus.

Nascut a Lima el 1752, va ser durant un curt temps alumne del Reial Col·legi de Sant Martí de Lima (al costat del seu germà Mariano Joaquín) fins que es va traslladar a Espanya per seguir la carrera d'armes. Va ingressar al regiment de Guàrdies espanyoles com a cadet i, al mateix temps, va continuar els seus estudis al Seminari de Nobles de Madrid.

Va començar la seva carrera militar el 1765 ingressant com a cadet en el regiment de reials guàrdies espanyoles, i per al 1768, sent tinent 2n, el rei li va concedir el títol de comte de la Unió i la creu de Santiago en menció als serveis del seu casa. Posteriorment, va passar al regiment d'infanteria "Mallorca", amb el qual va participar al setge de Gibraltar de 1779 ia la presa de Maó de 1781, en el transcurs de la guerra d'independència dels Estats Units. Va ascendir a coronel el 1783, brigadier el 1789 i mariscal de camp el 1791, en la feina del qual va prendre part en la defensa d'Orà contra tropes africanes.

Era governador del castell de Sant Ferran de Figueres quan el 1793 va esclatar la guerra del Rosselló contra França, en què va servir sota les ordres del general Ricardos, sent ascendit a tinent general al començament del conflicte i assenyalant-se especialment en la batalla de Céret i en la presa de Sant Ferreol on va tenir al seu comandament al Regiment d'Infanteria Castella n.º 16. Després de la mort el 1794 de Ricardos i del seu substitut Alexandre O'Reilly, Carles IV va lliurar a Carvajal el comandament de l'exèrcit en campanya, nomenant-lo també capità general de Catalunya i president de la seva real audiència.

Va morir aquest mateix any als 42 d'edat a la batalla del Roure lluitant contra les tropes del general Catherine-Dominique de Pérignon.

Informació de la batalladel Roure:

https://docplayer.es/90853652-Guerra-gran-la-batalla-del-roure-i-el-seu-santuari.html

*****************************************************************

La creu es troba al costat del camí just abans d'arribar al Santuari de la Mare de Déu del Roure.





*****************************************************************







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada