Seguidors

dilluns, 29 de juliol del 2019

FONT DE SANT GRAU
ALBONS - EL BAIX EMPORDÀ

Fotos de Joan Dalmau Juscafresa

Conversant amb una veïna d'Albons em deia que aquesta font no es mereix tal i com està actualment, deixada, pintada i amb una construcció nova al costat que volia fer el servei de unes barbacoes que maltracten l'entorn i que posiblement ara no es podrien fer.
Es un indret molt a prop de la Capella de Sant Grau i del Puig Segalar, quan hi ets hi ha un silenci que convida a passar una bona estona i deixar pasar el temps envoltat d'uns arbres fantàstics, que perdoneu però no sé que son.
Senyors de l'ajuntament d'Albons, si es pogués recuperar seria un complement més per gaudir de l'aplec que es fa a la Capella de Sant Grau cada dia 13 d'octubre.
Es deia que l'aigua d'aquesta font era molt purgativa.

No he trobat cap informació referent a la font a excepte que s'ha mencionat en algún escrit la Font de la Merla que jo identifico com la Font de Sant Grau per la proximitat del Torrent de la Merla, si algú en té està convidat@ a deixar els seus comentaris en aquesta pàgina, moltes gràcies.


















2 comentaris:

  1. En quant als arbres diria que son roures. Pugem moltes vegades al puig Segalar, però no he vist mai la font. Es a vora de l'ermita?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si mires la porta d'entrada de l'ermita, a l'esquerre hi ha un corriol que baixa fins la font, en dos o tres minuts hi arribes.

      Elimina