Seguidors

dimecres, 31 d’agost del 2022

CAL METGE

CORNELLÀ DEL TERRI - EL PLA DE L'ESTANY

Fotos de Joan Dalmau Juscafresa

https://joandalmaujuscafresa.blogspot.com/ A la llinda de la porta principal hi ha la inscripció: "LLORENS COROMINAS, 26 DE 9 BRE 1855".

*********************************************
Enllaç amb informació:

Època: segle XIX

Descripció:

Edifici urbà de planta rectangular, estructurat en tres crugies paral·leles, perpendiculars a la façana principal. L'accés a la casa es situa a la crugia central. Les parets estructurals són de maçoneria feta amb pedra de Banyoles.
L'edifici es desenvolupa en planta baixa i dues plantes superiors a les quals s'hi accedeix per una escala situada al fons de la crugia central. La coberta és de teula àrab i orientada a una sola vessant. Les cantonades de l'edifici estan fetes amb carreus de pedra de Banyoles. Del mateix material són els brancals i llindes de les obertures. El pis del balcó està format per una llosana motllurada de pedra de Banyoles i les baranes són de ferro.

*********************************************

Altres enllaços amb informació:

https://www.elpuntavui.cat/territori/article/6-urbanisme/1358094-cornella-del-terri-pagara-cal-metge-amb-la-venda-d-uns-terrenys-del-poligon.html

https://www.gerio.cat/noticia/1359832/cornella-de-terri-arrenca-el-proces-participatiu-per-decidir-els-usos-de-cal-metge

*********************************************Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada