Seguidors

dilluns, 22 d’agost del 2022

SAFAREIG DE SANT ANTONI DE VILAMAJOR

 SANT ANTONI DE VILAMAJOR - EL VALLÈS ORIENTAL

Fotos de Joan Dalmau Juscafresa

https://joandalmaujuscafresa.blogspot.com/












************************************************
Al catàleg del Pla d'Ordenació Urbanística publicat per l'Ajuntament diu:

Conjunt format per dues basses i un canal de desguàs que es construí el desembre de l’any 1910 prop de la riera de Vilamajor per donar servei a la població i millorar les condicions sanitàries. Això va ser alabat pel metge de la població, el senyor Manuel March, qui va recomanar normes de manteniment de la instal·lació (assecar el dipòsit d’aigua embassada, netejar be el safareig a l’estiu, rentar a part la roba dels infecciosos). L’Ajuntament en prengué bona nota i així es destinà el safareig petit per a la roba dels sospitosos d’infecció i l’aigua que en sortia anava a parar directament a la riera i no als horts, on és de suposar que també anava a parar, per regar, el desguàs de l’altre safareig. El conjunt s’amplià posteriorment amb una tercera bassa situada al costat nord.

L’element més significatiu del conjunt és el cobert del safareig principal amb coberta a dues aigües amb voladissos de menor pendent, suportada per una lleugera estructura metàl·lica sobre sis pilars, també metàl·lics molt esvelts. Actualment tot l’element està modificat.

Cal destacar l’arbre prop de la vorera que dóna al passeig, que projecta una ombra molt agradable i de gran presència a l’entorn immediat.

************************************************



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada