Seguidors

divendres, 5 d’agost del 2022

CAN CASAS 

SANT FELIU DE PALLEROLS - LA GARROTXA

Fotos de Joan Dalmau Juscafresa

https://joandalmaujuscafresa.blogspot.com/ 


Aquest edifici fou construït a principis del segle XX, dins el període modernista tardà. D’aquest estil en destaquen elements tan significatius com les vidrieres de colors, les ceràmiques pintades i els treballs de fusteria i forja de les balconades. La família Casas es dedicava a negocis de cera i xocolata, e als baixos de l’edifici hi van instal·lar una emblemàtica botiga dedicada, especialment, a la venda de xocolata i cafè. Més endavant va ser reconvertida en farmàcia, però sempre es van mantenir els elements modernistes que caracteritzen l’edifici.

L’edifici va ser projectat per Isidre Bosch Bataller (1875-1960), que fou arquitecte diocesà i també exercí com arquitecte municipal als ajuntaments de Cassà de la Selva, Llagostera i Palafrugell.














*******************************************************
Enllaç amb informació:

Època: inici segle XX – entre els anys 1912-1914

Projecte: Isidre Bosch Bataller - arquitecte

Autor: Esteve Casas Cufí – arquitecte

Descripció:

Edifici civil de grans dimensions de planta baixa i dos pisos. A banda i banda del cos principal hi destaquen dos torres que sobresurten en alçada, formant quatre arcs dividits per columnes sostingudes per capitells. També hi ha una tribuna situada al mig de l'edifici on apareixen detalls plenament modernistes, com ferros forjats i vidrieres amb motius florals.
Tot l'edifici té una aparença sòlida i la gran quantitat d'elements decoratius fan de l'edifici n bell exemplar modernista.

Nota:

La família Casas es dedicava a negocis de cera i xocolata.

*******************************************************

Altres enllaços amb informació:

https://inventaripatrimoni.garrotxa.cat/3390/

https://www.todocoleccion.net/etiquetas-antiguas/chocolate-xocolata-crocan-esteve-casals-sant-feliu-pallarols-anos-1930-40~x16651662



*******************************************************




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada