Seguidors

dimecres, 17 d’agost del 2022

FONT DEL DOCTOR ALEXANDER FLEMING

CAPELLADES - L'ANOIA

Fotos de Joan Dalmau Juscafresa

https://joandalmaujuscafresa.blogspot.com/ 





Font erigida en honor a l’eminent Premi Nobel de Medicina, descobridor de la penicil·lina, Dr.Alexander Fleming. Està emplaçada al vial que porta també el seu nom i la seva construcció es va fer amb diners de les aportacions de les empreses i dels veïns d’aquest punt de la vila per als treballs d’arranjament i asfaltat del carrer. Destaquen les dues grans pedres de molí i el bust del científic que corona el conjunt.

L’obra va ser dissenyada pels capelladins Enric Moratalla i Joan Romaguera, aquest darrer autor també del bust del Dr.Fleming esculpit en pedra calcària.


******************************************************

Doctor Alexander Fleming (Lochfield, Escòcia, 6 d’agost de 1881 - Londres, 11 de març de 1955)


******************************************************
Enllaç amb informació:

Època: segle XX

Autor: Enric Moratalla i Torrens, dissenyador; Joan Romaguera, escultor

Descripció:

Font incorporada al monument al Dr. Fleming, format per murs de paredat de totxo vist, recolzats en una plataforma a dos nivells, aixecada respecte la vorera. En els murs es recolzen dues rodes de molí separades per un pilar. Del centre de la roda petita, recolzada en una base de paredat de totxo vist vermell, surt el broc que vessa l'aigua a una pica de totxo; l'altra roda està recolzada a la plataforma. En el pilar es recolza el bust, en marbre blanc, del Dr. Fleming i adossat al pilar hi ha un plafó de rajoles blanques amb la inscripció "DR. ALEXANDER FLEMING. Lochfield (Escocia) 1881" Londres 1955. El seu treball científic fou beneficiós per la
humanitat i encara ho és. Capellades, Agost 1983".

******************************************************



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada