Seguidors

dimecres, 15 de març del 2023

ROCA FORADADA DE CAN GOL 

ENTRE ELS TERMES MUNICIPALS DE

VILANOVA DEL VALLÈS i LA ROCA DEL VALLÈS - EL VALLÈS ORIENTAL 

Fotos de Joan Dalmau Juscafresa

https://joandalmaujuscafresa.blogspot.com/


Gran bloc granític foradat artificialment. A l’exterior hi ha dues lloses voltants s’ha localitat ceràmica de les mateixes característiques que les aparegudes al costat dels diferents megàlits, i també algunes ascles de sílex.

A 20 m a l’est hi ha pedres alineades en forma de parament i sis fragments de ceràmica ibèrica.













************************************************
Altre enllaç amb informació:

Es tracta d'un bloc granític de forma esfèrica, buidat el seu interior formant una cavitat artificial que mesura uns 2,40 m de llargada per 1,60 m d'amplada i 1,30 m d'alçada. L'entrada és de forma circular, lleugerament apuntada a la part superior, fet que va suggerir en algun moment que podria haver estat construïda a l'època del Gòtic. A l'exterior del monument s'observen algunes restes d'altres construccions antigues, si bé se'n desconeix la seva funció i cronologia, encara que hom l'enquadra en el període neolític.

Tota la zona va ser objecte de prospeccions arqueològiques superficials, especialment a partir dels anys 40, en el decurs de les quals tant sols es van trobar alguns fragments de ceràmica grollera de les mateixes característiques que l'apareguda en la resta d'elements sepulcrals megalítics de la zona i alguns fragments d'època ibèrica, cronològicament molt posterior al monument. Aquestes dades i l'existència d'alguns paral·lels a la zona del Baix Empordà, com per exemple Ses Falugues a Begur o la Cova de la Tuna a Solius, permeten plantejar que es tractaria d'una cambra sepulcral, tipus hipogeu, datable entre el Calcolític i l'Edat del Bronze.

************************************************

Als voltants hi han grans roques



























Camí en arribar a la roca






************************************************
Altres enllaços amb informació:








************************************************





















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada