Seguidors

dijous, 4 d’octubre del 2018

ANTIGA FÀBRICA DE CAN LLENSA
Hostalric - la Selva

Fotos de Joan Dalmau  Juscafresa






Enllaç amb informació:

que diu:

Alfons Llensa va promoure l'any 1898, a Hostalric una gran fàbrica de taps de suro que va tancar a causa de la primera Guerra Mundial. 
L'any 1936 l'edifici va ser convertit en escola, després va restar abandonat fins que l'ajuntament el va adquirir i recentment l’any 2004 sota la direcció de l’arquitecte municipal Manel Vázquez i Bosch, s’ha reconvertit per atendre usos culturals. 

Altre enllaç amb informació i descripció:

que diu:

Can Llensa és una antiga fàbrica al municipi d’Hostalric. Va ser construït el1898 per l'empresari Alfons Llensa i Plademunt darrere la Torre dels Frares. Va construir-hi una fàbrica de taps de suro que va fer fallida arran de la crisi de la indústria surera provocada per la Primera Guerra Mundial. Durant la Guerra Civil Espanyola el Comitè Local Marxista va reconstruir l'edifici i del 1937 al 1976 va servir d'escola. A mitjans dels anys setanta l'Ajuntament va comprar els terrenys a la família Llensa. El 2004 l'edifici va ser rehabilitat per l'arquitecte Manel Vázquez i s'hi va situar un Centre Cívic amb la biblioteca Modest Salse, el Punt d'Informació Juvenil i el Casal d'Avis. El 2012 s'hi instal·la el Centre gastronòmic Domus Sent Soví i l'Oficina de Turisme.

Altre enllaç amb informació:








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada