Seguidors

divendres, 5 d’octubre del 2018

CAN PLANS
Hostalric - la Selva

Fotos de Joan Dalmau Juscafresa





Enllaç amb informació i descripció:

que diu:

Època: segle XX
Descripció:
Casa situada en el nucli urbà, dóna en la seva façana principal a la plaça dels Bous i en la seva façana lateral dreta, al carrer Major.
De planta rectangular, consta de planta baixa i dos pisos i coronada per un terrat amb balustrada de pedra i amb una coberta a doble vessant amb teula àrab.
Tres quartes parts de la façana principal són en pedra, mentre que la part de façana que correspon al segon pis, està arrebossada i pintada de color terra (a més el primer i el segon pis estan separats per una cornisa continua). A la planta baixa hi ha una porta quadrangular amb dovelles. Al primer pis hi ha una finestra amb motllura desplaçada a l'esquerra i amb un balcó, amb barana de ferro forjat. Al tercer pis hi ha tres finestres amb balcó amb forma convexa i amb barana de ferro.
La façana que dóna al carrer Major és de fals encoixinat. Únicament té una finestra i una porta a la planta baixa, i una finestra amb balcó al primer i al segon pis.
 
La casa sempre ha estat propietat de la família Plans.

Altre enllaç amb informació:

que diu:

Època de construcció i tipologia: Construcció del segle XX (1921), d’estil noucentista.
Edifici entre mitgeres amb front al carrer Major i a la plaça dels Bous. Consta de planta baixa, dos pisos, i terrat. Està coronada per una balustrada de pedra. A la façana de la plaça l’acabat exterior de les plantes baixa i primera és el pany de muralla amb dues obertures amb llindes i brancals de pedra: un portal i un balcó amb llosa de pedra i barana de ferro forjat . L’última planta està acabada amb arrebossat i pintat i té tres balcons amb baranes de ferro forjat. La façana del carrer Major és opaca en la seva major part a excepció d’un eix compositiu a l’extrem dret format per una porta d’entrada a la planta baixa amb una finestra al seu costat esquerre, i un balcó per cadascuna de les plantes superiors. L’acabat de la façana al carrer Major està fet amb fals encoixinat, destaquen les lloses de pedra i les baranes de ferro forjat dels balcons.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada