Seguidors

divendres, 5 d’octubre del 2018

CAN PARAIRE
Hostalric - la Selva

Fotos de Joan Dalmau Juscafresa








Enllaç amb imformació i descripció:

que diu:

Època: segles XIX - XX
Descripció:
Casa entre mitgeres, situada al nucli urbà, al carrer Major.
De planta quadrada, consta de planta baixa i dos pisos i Coberta amb teula àrab.
El portal d'entrada té un arc de mig punt adovellat i amb brancals de pedra. Al costat, una gran finestra lateral amb una reixa de ferro forjat i amb forma convexe. Al primer pis hi ha un balcó falsament sostingut per unes senzilles mènsules (que irromp en l'arc del portal d'entrada), que ocupa gran part de la façana i amb barana de ferro forjat. Hi ha dues obertures quadrangulars amb brancals i llindes de pedra, igual que les petites finestres e l'últim pis. Al centre, entre les finestres del dos pisos superiors hi ha un escut amb les inicials E. P.
L'edifici està rematat per una cornisa sostinguda falsament per modillons i un frontó triangular, ornamentat amb motius geomètrics i coronat amb un antefixe.
 

Altre enllaç amb informació:

que diu:

Època de construcció i tipologia: Construcció del segle XIX - XX.
Estil: Neoclassicista.
Casa entre mitgeres de planta quadrada, consta de planta baixa i dos pisos i coberta amb teula àrab. El portal d'entrada té un arc de mig punt adovellat i brancals de pedra. Al costat, una gran finestra lateral amb una reixa de ferro forjat. Al primer pis hi ha un balcó amb mènsules i barana de ferro forjat. La llosa talla la part superior de l’arc del portal. Les obertures tenen brancals i llindes de pedra. Al centre de la façana hi ha un escut amb les inicials E. P. L'edifici està rematat per una cornisa sostinguda falsament per modillons i un frontó triangular, ornamentat amb motius geomètrics i coronat amb un antefixe.

Altre enllaç amb informació:







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada