Seguidors

dijous, 28 de maig del 2020

CAN MARISC
ERMEDÀS - GARRIGÀS - L'ALT EMPORDÀ

Fotos de Joan Dalmau Juscafresa




Enllaç amb informació:

que diu:

Època: segles XVII-XVIII

Descripció:

Edifici entre mitgeres, situat a l'entrada del veïnat d'Ermedàs. És una casa de grans dimensions, situat a la banda nord de l'església de Santa Maria d'Ermedàs. És de planta irregular, consta de planta baixa i dos pisos i té la coberta de teula a dues vessants, amb el carener paral·lel a la línia de façana. La façana principal, a la banda nord, presenta una gran porta d'accés d'arc de mig punt, adovellada, i diverses obertures rectangulars, les del primer pis són balcons amb volada, i les del segon pis balcons ampitadors. La façana lateral situada a ponent té diverses obertures rectangulars emmarcades en pedra. A la banda de migdia hi ha situada una torre de planta quadrada.

Notícies històriques:

Can Marisc és un casal dels segles XVII-XVIII, que ha experimentat diverses reformes al llarg dels anys, la torre situada a la banda de migdia va ser bastida vers la fi dels segle passat o principis del segle XX.


Altres enllaços amb informació:

http://www.coac.net/COAC/centredocumentacio/Girona/arxiu/edificis/dades/fitxa.html?registre=&autor=&denominacio=&adreca=&poblacio=L&page=161&pos=1603

http://www.poblesdecatalunya.cat/element.php?e=7886


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada