Seguidors

dijous, 28 de maig del 2020

CONJUNT ESCULTÒRIC ELS VISITANTS
ROSES - L'ALT EMPORDÀ

Fotos de Joan Dalmau Juscafresa










Enllaç amb informació:

que diu:

Autora: Rosa Serra i Puigvert (Vic 1944)

Descripció:

Conjunt escultòric ubicat al Passeig Marítim de Roses, en el punt on s'uneixen la platja de Roses amb la del Salatar.
Representa dues figures humanes, un home i una dona, dretes i de costat. Són escultures figuratives on els trets anatòmics es troben minimitzats, predominant el volum sobre la forma.
La figura masculina té una protuberància sobre el pit que representa una càmera fotogràfica. La figura femenina s'identifica gràcies a la representació dels pits.
Són escultures fetes en bronze col·locades sobre un disc, també de bronze, de forma circular on hi consta un text.

Notícies històriques:

Aquesta escultura va ser inaugurada el 13 de juliol del 1996 i esta dedicada a tots els visitants de Roses. Va ser creada per l'escultora gironina Rosa Serra i Puigvert (Vic, 1944). Aquesta escultora pertany a la generació que va imposar una ruptura en l'escultura olotina. El seu descobriment de la figura tridimensional la va conduir a apropar-se a les realitzacions de Lluís Curós, el seu primer mestre. Es va traslladar a Olot el 1952, on actualment treballa i resideix. El 1970 entrà a l'Acadèmia de Lluís Carbonell, on estudià dibuix i pintura, i dos anys després entrà a l'escola de Belles Arts d'Olot, on durant tres anys, estudià dibuix, ceràmica i gravat. La primera exposició individual la va fer a Barcelona l'any 1972, i des de 1973 es dedicà a l'escultura. El 1976 va rebre el premi Escultura a la III Biennal de Bilbao. El 1985 el Comitè Olímpic Internacional li encarregà una sèrie d'escultures per als Jocs Olímpics de Seul de 1988. Ha fet altres escultures de temàtica esportiva per als Jocs Olímpics de Barcelona de 1992 i el 2000 l'empresa Nike li encarregà una estàtua de Tiger Woods a Oregon. També és autora de la Suite Olympique de la seu del COI a Lausana i de diverses peces d'aquesta temàtica situades a l'Olimpic Park de Seul i al Comitè Olímpic d'Àsia, a Kuwait. El 2008 va rebre la Creu de Sant Jordi.

Altre enllaç amb informació:

http://www.rosespedia.cat/index.php?title=Els_visitants

que diu:

Els visitants és un conjunt escultòric format per una figura masculina i una femenina que representen dos turistes. Des de l’any 1996 aquest monument es troba en un punt del passeig que fa una corba, al costat d’un aparcament, en el tram que enllaça el nucli de Roses amb el de Santa Margarida.

Les dues escultures són de bronze al igual que el disc on estan col•locades. L’estil és figuratiu encara que els tret anatòmics han estat minimitzats predominant els volums sobre la forma. Les figures només es reconeix que són turistes per la presència d’un aparell fotogràfic sobre el pit de l’home. Home i dona tenen semblant volum tot i que la dona se li han representat pits i té un cap més femení que l’altra escultura.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada