Seguidors

dimecres, 21 d’abril del 2021

CAN TERRATS - ANTIC MAS PI

ULLASTRET - EL BAIX EMPORDÀ

Fotos de Joan Dalmau Juscafresa

https://joandalmaujuscafresa.blogspot.com/ 


Masia bastida durant el segle XVI. A la façana principal, orientada a tramuntana, hi ha un notable conjunt d’obertures decorades de tipologia gòtic-renaixentista i una porta d’accés d’arc de mig punt adovellada, amb la data de 1542 esculpida a la clau.










Enllaç amb informació:

que diu:

Època: segle XVI

Descripció:Masia de dues plantes i golfes; baixos destinats a estables i el pis a habitatge, la coberta és a dos vessants que cauen sobres els murs de més llargada. La façana principal, que presenta una forta pàtina, a causa d'estar encarada a tramuntana, ofereix un notable conjunt d'obertures ornamentades, gòtic- renaixentista. La portada que és la meitat de ponent, és de gran dovellatge i té, a la clau de l'arc de mig punt, un relleu a manera d'escut, però amb l'interior llis; a sobre hi veiem, incís, l'any 1542. al pis hi ha quatre finestrals. El que es troba damunt la porta és rectangular i a la llinda té un detall decoratiu de tema floral inscrit en un triangle; hi ha una inscripció difícil de desxifrar per l'erosió. A continuació, vers l'Est, trobem un finestral geminat, sense mainell, amb arabesc calat a l'intradós dels arquets conopials; motlluratge i mènsules amb àguiles en relleu, a les impostes. La darrera finestra és d'arc conopial amb arabesc senzill, motlluratge i impostes de tema vegetal. Als baixos hi donen unes petites obertures horitzontals. El parament és de rebles sense treballar, grans; les obertures són tallades en gres.

A l'interior, als baixos, es conserven la major part de les voltes de canó, de rebles i morter, amb encanyissat. Dues segueixen l'eix longitudinal de l'edifici i les altres dues són transversals. Una escala de pedra puja al pis on destaca la sala gran. Hi veiem dues portes ornades amb motllures i rosetes en baix- relleu, l'interior ha estat, en alguns sectors, modificat.

 **************************************************************************************





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada