Seguidors

dijous, 27 de maig de 2021

 CAL SASTRE

MANLLEU - OSONA

Fotos de Joan Dalmau Juscafresa

https://joandalmaujuscafresa.blogspot.com/
***********************************************************************

Enllaç amb informació:

que diu:

Època: segle XVIII – XX

Autor: reformat per Ignasi Mas i Güell

Descripció:

Casa plurifamiliar situada a Dalt Vila, nucli antic de Manlleu. Consta de planta baixa, dos pisos i unes galeries a la part superior. La planta baixa està destinada actualment al comerç. Els murs exteriors dels pisos presenten relleus d'estuc amb formes més o menys geomètriques. Al primer pis hi ha un balcó, i al segon dos de més petites dimensions. Al costat d'aquests, hi ha finestres procedents d'una construcció anterior, datades al segle XVIII.
A les golfes s'hi obre una porxada en arcs rebaixats partits per un pilar: ambdós elements estan revestits exteriorment de mosaics ceràmics de colors i són resseguits a la part baixa per una barbacana també ornamentada.

Notícies històriques:

Cal Sastre va ser reformat per Ignasi Mas (conegut popularment com a "Nasi Paleta"), autor de moltes construccions de l'època a Manlleu. La reforma respectà part de l'antiga construcció del segle XVIII, com les finestres que apareixen datades.
A la llinda de la porta hi figura la data: 1735, segurament de la casa anterior, que fou substituïda per l'actual.Altres enllaços amb informació:***********************************************************************

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada