Seguidors

dimecres, 14 de setembre del 2022

CASA SALADRIGAS

BLANES - LA SELVA

Fotos de Joan Dalmau Juscafresa

https://joandalmaujuscafresa.blogspot.com/ 



 

Va ser construïda l’any 1930 per l’arquitecte Isidre Puig Boada (1891-1987). Puig va col·laborar professionalment amb Antoni Gaudí, fou director de les obres de la Sagrada Família i va treballar al taller de maquetistes. A Blanes, són obra seva edificis tan emblemàtics com el Santuari del Vilar, la façana de can Miralbell o la restauració del Convent. La casa va ser projectada com a residència d’estiueig de la família de Manuel Saladrigas Freixa, fabricant tèxtil i propietari de naus industrials al Poble Nou. En un primer moment, juntament amb les persones del servei, hi van viure la seva filla Teresa Saladrigas, el seu gendre Alfred Ferran, i les seves tres nétes: Núria, Carme i Teresa. Can Saladrigas fou adquirida per l’Ajuntament de Blanes i es va obrir com a sala d’exposicions el 2003, coincidint amb l’Any Ruyra.


Rellotge de sol 




***************************************************
Enllaç amb informació:

Època: segle XX

Autor: Isidre Puig i Boada

Descripció:

Casa construïda entre 1926 i 1931, un cop derruïda la original, per l’arquitecte Isidre Puig Boada (1891-1987) per encàrrec de l’empresari Manuel Saladrigas Freixa (1872-1949).
L’arquitecte Isidre Puig Boada fou deixeble d’Antoni Gaudí i director de l’obra de la Sagrada Família de Barcelona a la seva mort. L’empresari Manuel Saladrigas era un industrial que tenia una fàbrica tèxtil al Poble Nou de Barcelona i estiuejava a Blanes. En aquella zona hi vivien i donaven classe varis mestres, d’aquí que el passeig s’anomeni actualment “de la Mestrança”.
Durant la Guerra Civil, a més de classes particulars, s’hi van celebrar misses clandestines organitzades pel mossèn Agustí de Blanes. La casa va ser conservada per la filla de Manuel Saladrigas, Teresa, i va resistir a l’embat constructiu dels seixanta fins que fou protegida per l’Ajuntament als vuitanta i adquirida pel mateix Ajuntament a finals dels anys noranta.
El 13 d’abril de 2003 es va inaugurar la restaurada Casa Saladrigas com a Sala d’exposicions municipal en un acte multitudinari.

***************************************************


Isidre Puig i Boada (Barcelona 20 d'abril de 1891 - 13 de juliol de 1987)

***************************************************

Altres enllaços amb informació:

https://www.poblesdecatalunya.cat/element.php?e=6394

http://www.coac.net/COAC/centredocumentacio/Girona/arxiu/edificis/dades/fitxa.html?registre=&autor=&denominacio=&adreca=&poblacio=blanes&page=3&pos=30

https://www.gnomonica.cat/index.php/inventari/inventari-10742

https://www.arquitecturacatalana.cat/ca/autors/isidre-puig-boada

***************************************************






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada