Seguidors

dimecres, 8 de maig del 2024

ESCULTURA EL PETIT PRÍNCEP

L'ESCALA - L'ALT EMPORDÀ

Fotos de Joan Dalmau Juscafresa

https://joandalmaujuscafresa.blogspot.com/ 



El Passeig del Petit Príncep

L’estiu de 1998 es va inaugurar el Passeig del Petit Príncep, al costat de la platja de Riells, anomenada així pels ullals i rierols d’aigua dolça procedents de l’estany de Poma i del Montgrí. La idea de donar-li el nom del famós conte d’Antoine de Saint-Exupéry, El Petit Príncep, va partir del director del projecte, quan, passejant amb la seva filla per la platja, en veure una antiga paret de vinya, ella li va dir: “Sembla la paret on el Petit Príncep s’acomiada de la serp”.

Antoine de Saint-Exupéry va néixer el 1900 a Lió (França). Les seves grans passions varen ser l’aviació i l’escriptura. Va morir en un accident d’avió prop de Marsella, el 1944. El Petit Príncep, publicat el 1943, és un conte poètic i filosòfic sobre el sentit de la vida, il·lustrat pel mateix autor. Inspirat en el desert del Sàhara, on va patir un aterratge forçós, narra el viatge d’un nen  fins a la Terra per ajudar una rosa del seu planeta i és un cant a valors universals com l’amor i l’amistat: “Només s’hi veu bé amb el cor. L’essencial és invisible als ulls”. El llibre, traduït a més de 380 llengües, és un dels més editats del món. 

Els elements escultòrics es reparteixen al llarg del passeig. A l’extrem sud, a terra, hi ha una placa de bronze amb el plànol de situació, la rosa, els volcans (pedra volcànica) i un bellaombra que representa el baobab. A la plaça de l’Univers, les palmeres formen les constel·lacions de l’Ossa Major, Cassiopea i Àries, i ha l’escultura de la guineu.  L’extrem nord es troba l’estatua del Petit Príncep amb la serp a la banda de mar. El 2006 es va inaugurar la Ruta del Petit Príncep a l’Escala.





















Antoine de Saint-Exupéry (Lió 29 de juny de 1900 - 31 de juliol de 1944)


*****************************************
Enllaços amb informació:






*****************************************







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada