Seguidors

dijous, 25 de maig del 2017

Font pública de Fonteta al terme de Forallac

Fotos de Joan Dalmau Juscafresa

Informarció i descripció a:
que diu:
És una de les fonts més interessants de Forallac. Està considerada pels habitants com la primera font, tot i que amb el temps va quedar oblidada perquè es va construir una altra a la plaça de l'església. Aquesta font té aigua durant tot l'any i conserva una estructura de pedra sorrenca en forma de volta amb uns esglaons que donen accés a l'aigua. Molt a prop es troben els rentadors públics.És una de les fonts més interessants de Forallac. Està considerada pels habitants com la primera font, tot i que amb el temps va quedar oblidada perquè es va construir una altra a la plaça de l'església. Aquesta font té aigua durant tot l'any i conserva una estructura de pedra sorrenca en forma de volta amb uns esglaons que donen accés a l'aigua. Molt a prop es troben els rentadors públics.

El subsól de Forallac és molt ric en aigües subterrànies i per aquest motiu existeixen nombrosos pous i fonts publiques que abasteixen d’aigua els diferents nuclis i masies. Una de les més interesants és la Font de Fonteta considerada pels habitants com la primera deu pública que hi va haber tot i que va restar un xic oblidada a partir de la construcción l’any 1956 d’una altre Font a la façana de l’església.
Aquesta font te aigua durant gairebé tot l’any i conserva una estructura de pedra sorrenca en forma de volta amb uns esglaons que donen accés a l’aigua, molt a prop es troben els rentadors públics.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada