Seguidors

dimecres, 17 de maig del 2017

Font Vella al carrer de la Font - carrer Ample de Palafrugell

Fotos de Joan Dalmau Juscafresa

Informació i descripció a:
que diu:
És la font artificial que dóna nom al carrer de la Font. L'aigua també s'havia de bombar. Exhaurida desde fa molts anys , només s'en manté en funcionament el llum del capdamunt.

que diu:
Época: Segle XIX.
Font-fanal metàl·lica situada al centre de la placeta sense nom que es forma, com un eixamplament viari, a la confluència del carrer Ample i el carrer de la Font. Sobre una graonada de pedra -quatre esglaons – que crea un destacat pòdium de forma quadrangular amb els angles arrodonits, s’hi dreça el fanal i font. És una alta pilastra motllurada que es remata per un fanal amb vidre muntat amb ferro i amb coronament ornamental també metàl·lic. La part inferior té un basament de més gruix del qual surt un broc molt predominant pel qual rajava la font sobre una pila exempta en forma de copa, també metàl·lica.

Notícies històriques:
La font dóna nom al carrer. Actualment resta anul·lada com a font i només serveix de fanal. L’aigua provenia d’una abundosa deu situada dins la finca que actualment és el Casal Popular. Al costat de la font hi havia un safareig i basses actualment soterrats sota el nivell del carrer i encara conservats en bona part segons s’ha pogut comprovar en alguna ocasió en fer-hi obres. Actualment la mateixa deu alimenta d’aigua el "safareig de la font", safareig públic que es troba al sector meridional del carrer Ample.

Altre enllaç amb informació i descripció:









Fotos d'autor desconegut, si algú sap de qui son o on es varen publicar els hi agrairé la informació per modificar el blog.


























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada