Seguidors

dissabte, 31 de març del 2018

ERMITA DE LA MARE DE DÉU DE SERRALLONGA
Brunyola - La Selva

Fotos de Joan Dalmau Juscafresa







Enllaç amb informació i descripció:

que diu:

Època: segle XIV // XVIII
Descripció:
Edifici aïllat de planta rectangular i coberta de doble vessant a laterals situat al costat mateix del mas Serrallonga. Té una sola nau i una sola capella, un campanar de doble espadanya i a la banda sud de l'absis hi ha adossada la sagristia.
Els murs de l'ermita són de granit, coberts d'arrebossat i pintats de blanc. La cornisa, formada per quatre nivells de motllures, està interrompuda pel gran campanar de doble ull i culminat amb una teulada de doble vessant de rajola i una creu. La porta d'entrada està feta de grans blocs de pedra calcària de Girona i té una llinda horitzontal monolítica amb decoració floral triangular a la base. Sobre la porta, hi ha una finestra d'arc de mig punt d'una sola esqueixada i feta també de pedra calcària.
Els ràfecs de la part lateral de la construcció són formats per una filera de rajola plana i gruixuda.
Al costat de l'ermita hi el mas de Can Serrallonga de Brunyola. És un edifici de dos plantes i golfes amb coberta de doble vessant a laterals originari del segle XVIII i documentat del segle XIV (1336). Sempre fou domini directe de l'Hospital de Sant Llorenç de les Arenes i era conegut amb el nom de Can Negre de Serrallonga.
 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Just davant l'església hi ha el Mas Vilallonga:



Dades del mas al enllaç:

Altre enllaç amb informació, descripció i fotos:

que diu:

Documentada des de l'any 1657, està situada al costat de la masia de Can Serrallonga. És un edifici de planta rectangular, absis i sagristia. La façana principal està coronada amb un campanar d'espadanya de dos ulls. la porta és de llinda recta i al seu damunt hi ha una finestra de doble esqueixada.
S'hi fa cada any un aplec cada segon dilluns de setembre.




Altre enllaç amb informació, descripció i fotos:




Altre enllaç amb informació:

que diu:

Esmentada ja al s.XVIIè (1657) Prop del mas Serrallonga











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada