Seguidors

dijous, 15 de març del 2018

ESTACIÓ DE QUART
El Gironès

Fotos de Joan Dalmau Juscafresa








Enllaç amb informació, descripció i foto:
que diu:
Època: final segle XIX
Descripció:
Construcció de planta rectangular i coberta a dues aigües amb caiguda a la façana principal i posterior. Composició simètrica als quatre murs: dues portes i una finestra al mig i dues finestres i ull de bou als costats estrets. La part baixa del mur, els marcs i la cornisa són de maó vermell i l'ampit de la finestra de rajola vidriada. El carener està decorat amb un ferro forjat.
Notícies històriques:
El 15 d'abril de 1889 es constitueix la "Companyia de Sant Feliu de Guíxols a Girona". El primer viatge s'efectua el 30 de juny de 1892. L'estació degué ser bastida entre aquestes dues dates i té les mateixes característiques que les de Castell d'Aro, santa Cristina d'Aro i la Font Picant. L'últim viatge realitzat pel carrilet es feu el 10 d'abril de 1969.Actualment, desapareguda la xarxa viària, ha estat adaptada com a guarderia: s'ha restaurat l'exterior i condicionat l'interior convertint-lo en un únic espai.


Altre enllaç amb informació,descripció i fotos:
que diu:
L'estació de Quart estava situada en el quilòmetre 6,086 de la línia i ocupava un terreny irregular de 3.352 metres cuadrats.
Disposava de tres víes al perllongar-se l'andana en sentit a Sant Feliu per accedir a un dipòsit de balastre. 

Plànol pertanyent al fons de l'Arxiu Municipal de Sant Feliu de Guíxols


La estació és de tercera categoria, amb una superfície edificada de 72 metres quadrats, i estava construït de maçoneria i mahones amb teulada a dues aigües amb coberta de teula plana. Interiorment l'estació estava constituïda per una sala d'espera, taquilla, despatx del cap d'estació i la seva vivenda, composta per menjador, cuina i tres habitacions. Al costat hi ha el típic edifici dels vàters que ocupava 17 metres quadrats característic per tenir una teulada a 4 aigües. Completava les instal·lacions un pou circular de 5 metres de fondo amb safareig annex.

Fotografía de Les Dench

Altre enllaç amb informació i descripció:









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada