Seguidors

diumenge, 13 de desembre del 2020

CISTA DE L'OLIVERET

ROMANYÀ DE LA SELVA - SANTA CRISTINA D'ARO - EL BAIX EMPORDÀ

Fotos de Joan Dalmau Juscafresa

https://joandalmaujuscafresa.blogspot.com/



Possible cista amb túmul d’època megalítica.

Actualment el monument es troba molt destruït. Es tractava d’una caixa de lloses de morfologia rectangular, bastida amb tota una sèrie de blocs de granit disposats de manera natural. Mesurava aproximadament  uns 2 metres de llargada per 1,20 metres d’amplada. A l’interior solament s’hi van trobar un fragment de ganivet de sílex i tres fragments d’un vas ceràmic d’època prehistòrica.










Enllaç amb informació:

que diu:

Cronologies: des de calcolític (-2200 / - 1800)

Tipus de jaciment: Lloc d'enterrament Inhumació col·lectiu dolmen

Descripció:

Es tracta d'un abric granític que pot haver estat aprofitat com a sepulcre col·lectiu. Les pedres no són escollides, i estan col·locades independentment de la roca del fons. No obstant, el que es podria anomenar cambra presenta una concavitat com la resta de les cistes de la zona. El Sr. Esteva comentà que la presència abundant de carbons i terres negroses fa pensar en un possible fons de cabana.
Entre els materials que van aparèixer en el jaciment cal destacar un fragment de fulla de sílex i tres fragments d'un vas ceràmic de 25 cm. de diàmetre.
Durant la visita al jaciment l'any 2001 amb motiu de la revisió de la Carta Arqueològica del Baix Empordà no es va poder observar amb claredat l'estructura d'aquest possible sepulcre.

Altre enllaç amb informació:

http://dolmensmenhirs.blogspot.com/2014/06/cista-de-loliveret-baix-emporda.html




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada