Seguidors

dissabte, 26 de desembre del 2020

JACIMENT NECRÒPOLIS DEL PUIG DE SERRA - PARATGE DE LA ROQUETA

SERRA DE DARÓ - EL BAIX EMPORDÀ

Fotos de Joan Dalmau Juscafresa

https://joandalmaujuscafresa.blogspot.com/

Les fotos que he fet i com que les restes del jaciment no son apreciables, son de tot l'entorn del Puig de Serra on suposadament hi havia el jaciment.Enllaç amb informació:

que diu:

Cronologies: Paleolític Inferior ( -3000000 / -120000 )

Tipus de jaciment: lloc o centre de producció i explotació taller de sílex

Descripció:

Des de la carretera que va de Serra de Daró a Ullastret (GI-644) cal agafar, a la sortida del poble de Serra de Daró (immediatament després de passar el pont sobre el Daró), la carretera de Llabià. A uns 500 metres cal prendre un camí de terra que surt a la dreta i passa per davant del pont de Serra. El Puig de Serra es situa a uns 250 metres al sud-est del pont i és perfectament identificable, destacant en el paisatge de la zona.
J. Vert l'any 1977 recollí en una vinya propera, un chopper a dues extraccions, sobre còdol llarg i aplanat de quars. Presenta una zona de tall aguda i polida, patinada i erosionada. A part d'aquest element, no es coneixen més materials relacionats amb el jaciment, per tant, és difícil definir quina és la tipologia del jaciment i, la presència d'una única peça pot fer dubtar, fins i tot, de l'existència d'un jaciment pròpiament dit.
Durant la visita al jaciment l'any 2001 amb motiu de la revisió de la Carta Arqueològica no es va poder identificar el tipus de jaciment, ja que la presència d'una única peça pot fer dubtar, fins i tot, de l'existència d'un jaciment. Potser es tractaria simplement d'una troballa aïllada.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada