Seguidors

dijous, 27 d’abril del 2017

Molí de roda i tanca al carrer de l'Empordà,12 de Palafrugell

Fotos de Joan Dalmau Juscafresa

Informació i descripció a:
página 177 i 178 que diu:
Molí de roda i tanca al carrer de l'Empordà,12.
Època: 1850-1900.
Autor: Antoni ' Serreta' Planas Mundet.
Molí metàl-lic de roda, per poar aigua. Resta col-locat al cim de la seva torreta d'obra, de planta rectangular, feta amb pedres i morter com la tanca de l'antiga horta a la qual és adossat.
Aquest espai avui s'ha convertit en un jardí integrat dins el nucli urbà. Es un testimoni de la zona d'hortes que s'estenia pel sector de migdia de Palafrugell, la qual ha quedat molt reduïda amb l'expansió urbana.
El molí conserva parcialment el seu mecanisme. En la part visible es veuen malmeses algunes parts de les aspes i del timó. Els murs de tanca i la torreta han estat repicats, remarcant amb ciment les juntures de les pedres, seguint un tipus de restauració molt discutible.

Notícies històriques:
Aquest molí degué ésser obrat per la casa Serreta (Antoni Planas Mundet) de Cassà de la Selva i correspon a la primera època d'aquest constructor, iniciada a l'any 1860.

Informació i descripció a:
página 53 que diu:
Molí de roda de ferro fos sobre una torreta de planta rectangular de pedres i morter. Està situat dins de l'antiga Horta d'en Carles, avui en un jardí urbà.







Foto publicada a Quadersns de Palafrugell - Palafrugeii i l'aigua página 53.



























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada