Seguidors

dijous, 27 d’abril del 2017

Safareig de la Font o del carrer Ample a Palafrugell

Fotos de Joan Dalmau Juscafresa

Informació i descripció a:
págines 87 i 88 que diu textualment:
El safareig públic que coneixem avui dia està situat en un costat del carrer Ample. Va ser construït al segle XIX, en substitució de l’antic safareig del qual ja hi ha referència l’any 1790. Entre els anys 1997 i 1998 es va canviar l’antiga canonada del safareig nou per una de moderna de PVC i el 2011 l’Ajuntament de Palafrugell va executar-hi una intervenció d’impermeabilització. Per protegir el safareig del desgast del temps, se’n van impermeabilitzar les parets, tot respectant-ne les peces de ceràmica originals del fons.

http://totsonpuntsdevista.blogspot.com.es/2017/02/safareig-de-la-font-al-carrer-ample-43.html
text tret de l'enllaç següent:
http://sig.palafrugell.cat/documentacio/Planejament/PEPIPH/Vigent/finestra%20documents/04%20B%C3%A9ns%20individuals.pdf
que diu:
Gran safareig públic situat en un eixamplament d’un dels costats del carrer Ample. Hi brolla un raig d’aigua que prové de la mina de la deu subterrània situada a l’actual Casal Popular (antiga horta Vergonyós o Jonama) la qual alimentava també la font que donà nom al carrer de la Font, avui anul•lada. 
Aquest safareig, al segle XIX, va substituir el safareig que hi havia fins llavors adossat a l'antiga font, avui soterrada i situada a la confluència dels carrers Ample i de la Font.

http://sig.palafrugell.cat/documentacio/Planejament/PEPIPH/Vigent/finestra%20documents/04%20B%C3%A9ns%20individuals.pdf
págines 97 i 98.


que diu textualment:
Gran safareig públic situat en un eixamplament d'un dels costats del carrer Ample de Palafrugell. La piscina és una bassa rectangular de mig metre d'alçada. Hi brolla un raig d'aigua que prové de la mina de la deu subterrània situada a l'actual Casal Popular la qual alimentava també la font que donà nom al carrer de la Font, avui anul·lada.
Al segle XIX aquest safareig va substituir el safareig que hi havia fins llavors adossat a l'antiga font, avui soterrada i situada a la confluència dels carrers Ample i de la Font.
El novembre de 2004 les alumnes de l'Aula d'Art van pintar un mural a les parets del voltant del safareig per recordar les antigues mestresses de casa.










Foto publicada a Quaderns de Palafrugell - Palafrugell i l'aigua.
AMP. Col.Casimira Serrano.
Casimira Serrano, el seu fill, Xavier Amir, i Carme Ramon rentant roba al safareig del carrer Ample de Palafrugell,aproximadament l’any 1955.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada