Seguidors

dilluns, 22 de novembre del 2021

CAN LLEONART o MAS RAFART

ARBÚCIES - LA SELVA 

Fotos de Joan Dalmau Juscafresa

https://joandalmaujuscafresa.blogspot.com/





Enllaç amb informació:

Segle: XVI

Descripció:

Can Lleonart es troba situat al mig del nucli urbà, molt a prop de la plaça de la vila i l’església parroquial. És un edifici cantoner entre el carrer del Damunt i el carrer Major. És de planta rectangular, coberta a quatre vessants amb caiguda a la façana i tres plantes.
L’entrada principal és d’arc rebaixat de pedra, mentre que la resta d’obertures són rectangulars, envoltades també amb pedra i motllurades. A la façana, les finestres de la planta baixa són protegides per una reixa de ferro, al primer pis hi ha tres balconades i a la planta superior, presenten un guardapols que les emmarca. El vèrtix de la cantonada és de carreus ben tallats i en un d’ells, situat a l’alçada del primer pis, hi ha la data de 1808, any en què es va fer una important reforma de l’antiga masia, deixant-la amb l’aspecte actual.
A la façana lateral esquerra que dóna al carrer Major, hi ha varies finestres, algunes protegides per reixes de ferro forjat i emmarcades també en pedra, però de totes elles cal destacar-ne una amb decoracions de relleus circulars en forma d’hèlix, esculpits a la pedra dels brancals. És des d’aquesta façana que es pot veure una ampliació de l’edifici a la part posterior, formant una galeria de dos pisos amb arcs de mig punt. La paret d’aquesta galeria és arrebossada i pintada de color salmó. Hi ha també una gran portalada d’arc rebaixat simple que dóna accés al jardí, espai que antigament hi havia horts. És una porta situada en un mur coronat per una barana de ferro forjat que presenta decoracions geomètriques, en forma d’espirals.

***********************************************************

Altre enllaç amb informació:

https://www.poblesdecatalunya.cat/element.php?e=6499

***********************************************************

 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada