Seguidors

dijous, 26 de maig del 2022

CAN JOANMIQUEL

PELACALÇ - VENTALLÓ - L'ALT EMPORDÀ

Fotos de Joan Dalmau Juscafresa

https://joandalmaujuscafresa.blogspot.com/





**********************************************
Enllaç amb informació:

Època: segle XV - XVI

Descripció:

Situada dins del petit nucli de Pelacalç, a l'extrem de llevant del municipi de Ventalló al que pertany. Es troba ubicada a la banda sud-oest del nucli urbà del poble.
Edifici de planta rectangular, format per diverses ampliacions constructives, de les que destaca el nucli original, situat a la banda sud del conjunt. La casa està formada per dos cossos adossats, amb la coberta d'un sol vessant, i està distribuïda en planta baixa i pis. La part més destacable és la façana principal, orientada a ponent, amb un portal d'accés d'arc de mig punt adovellat, amb els brancals bastits amb carreus desbastats. Al seu damunt una finestra rectangular bastida amb carreus i la llinda sostinguda amb permòdols decorats. El relleu gravat a la llinda representa un escut decorat amb motius animals i vegetals. Caldria destacar, també, la galeria d'arcs de mig punt bastits amb maons, situada a la banda sud de la construcció, al pis.
La construcció, bastida en pedra, presenta els paraments arrebossats.

Notícies històriques:

L'edifici és propietat de la família Saló des de finals del segle XIX. Quan fou restaurat, a l'interior es descobriren tres portes amb llindes decorades amb motius vegetals. Tant les llindes com els brancals estaven completament ennegrits, probable conseqüència d'algun incendi que patís l'edifici.

**********************************************

Altres enllaços amb informació:

https://www.poblesdecatalunya.cat/element.php?e=7787

http://www.coac.net/COAC/centredocumentacio/Girona/arxiu/edificis/dades/fitxa.html?registre=&autor=&denominacio=&adreca=&poblacio=ventall%C3%B3&page=4&pos=32

**********************************************





 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada