Seguidors

dijous, 5 de maig del 2022

 CASA AL CARRER MAJOR,59 A MONTBLANC

MONTBLANC - LA CONCA DE BARBERÀ

Fotos de Joan Dalmau Juscafresa

https://joandalmaujuscafresa.blogspot.com/





********************************************************
Enllaç amb informació:

Descripció: És una casa plurifamiliar reformada segons el projecte de restauració i reforma que va fer l'arquitecte català Cèsar Martinell i Brunet per a Rafael Alfonso Andreu l'any 1944.

La façana del carrer Major es va fer al voltant de l'any 1944, té una elegant tribuna central i els balcons presenten balustres com a baranes. Les façanes dels carrers Hortolans i Josa estan arrebossades amb esgrafiats molt senzills al voltant de les obertures, excepte la part inferior que és de maçoneria amb algun carreu.
De dreta a esquerra de la façana del carrer Hortolans podem observar una porta amb muntants de pedra; una porta amb tarja amb muntants i dintells de pedra; portalada amb arc de mig punt (actualment reconvertida en finestra); una filera vertical de carreus i dues portes més. Al xamfrà que formen els carrers Hortolans i Josa hi ha una mena de torre amb carreus de dalt a baix de les cantoneres.

Ressenya històrica: Segons el cadastre de l'any 1731, la part de casa del carrer Major era una casa de 3a. qualitat. La part del carrer Hortolans, junt amb el C. Ducat, 1- C. Hortolans, 2 (UC 6324507) formaven una altra casa de 1a. qualitat. La part de la cantonada dels carrers Hortolans i Josa, junt amb el carrer Josa, 5 (UC 6324508) i el c. Josa, 3 (UC 6324509) eren un pati, corral o bé un hort.

L'any 1944, Cèsar Martinell va fer el projecte de reforma i restauració d'aquesta casa.
Maties Solé Maseras va restaurar els esgrafiats de la Casa Alfonso (c. Hortolans, 4-6) l'any 1986, mentre es restaurava la totalitat de les façanes dels c. Josa i Hortolans i es va consolidar la porta que té un arc de mig punt.

********************************************************



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada