Seguidors

divendres, 20 de maig del 2022

ESGLÉSIA DELS TRINITARIS - ESGLÉSIA DE LA TRTINITAT 

VIC - OSONA

Fotos de Joan Dalmau Juscafresa

https://joandalmaujuscafresa.blogspot.com/



Obra de l’arquitecte Pere cases, construïda entre els anys 1696 i 1741.

D’estil barroc, és una nau amb capelles laterals i creuer coronat per una volta amb cúpula. Els trinitaris van ocupar l’antic convent i església de Santa Margarida, de monges agustinianes.









***********************************************************
Enllaç amb informació:

Època: segle XVII – XVIII

Autor: Pere Cases

Descripció:

Antiga església convertida en sala d'actes. La façana es troba orientada al nord i presenta el capcer triangular que lateralment descriu formes sinuoses. El portal és rectangular, inscrit dins d'un plafó de pedra, presenta forma gòtica i té esculpit un àngel. Al damunt, hi ha una fornícula sense imatge amb decoració d'entrellaço. Més amunt d'aquesta, a prop del capcer, s'hi obren una finestra i un òcul. Lateralment s'hi obren dues portes i al damunt finestres, i s'hi eleva un campanar de secció quadrada cobert a quatre vessants. Interiorment presenta una sola nau amb atri i cinc trams, els tres dels peus tenen naus laterals i ambdós espais estan coberts amb volta quatripartita, mentre el quart es remata amb cúpula central semiesfèrica. Les capelles laterals presenten, també, volta quatripartita. En el capcer la distribució de planta és similar, però, coberta de forma plana.

Notícies històriques:

Situada a un extrem del c/ Sant Pere en el lloc on en temps del Bisbe Ponç el 1306 s'hi traslladà una comunitat de monges Augustianes provinents de Sant Martí Sescorts i van romandre-hi fins el 1560. El s. XVII, entre 1696-1741, Pere Casas hi construir l'església actual. Fou seu de la confraria de Santa Caterina, que agrupava els traginers, coders i espardenyers i hi oferien un altar que com altres fou malmès el 1936. Al costat de l'església hi ha un claustre mig derruït. L'estat de conservació en general és força dolent. Pertany a l'associació recreativa de l'Orfeó Vigatà.

***********************************************************

Altre enllaç amb informació:

https://www.monestirs.cat/monst/osona/os48trin.htm

***********************************************************




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada