Seguidors

divendres, 23 d’agost del 2024

MAS TAXONERA DE LES DOEDES

ARENYS DE MAR - EL MARESME

Fotos de Joan Dalmau Juscafresa

https://joandalmaujuscafresa.blogspot.com/ 









*************************************************************
Enllaç amb informació:

Època: segle XVI

Descripció:

Masia ubicada a la zona del Parc Municipal de Nostra Senyora de Lurdes reconvertida en restaurant. És de planta rectangular i consta de planta baixa i pis. La coberta és a dues aigües, amb el carener perpendicular a la façana principal, orientada a migdia.

Compositivament, la façana es distribueix en dos eixos de verticalitat, asimètrics en relació al vèrtex del carener, ja que es troben desplaçats de l'eix central. L'eix de la dreta o de llevant està definit pel portal rodó dovellat, en planta baixa; i la finestra d'arc conopial, dentat i amb arquets i permòdols esculpits, de la planta pis. Sota l'ampit, hi ha una espitllera per arma de foc. L'eix de ponent ve definit per dues finestres, una per planta. Ambdues amb ampit, llinda i brancals de pedra motllurada. En aquest cas, la finestra de la planta pis també presenta una espitllera per arma de foc.

El parament és arrebossat, deixant vistos els emmarcaments de les obertures i les cantonades de les façanes, també escairades amb pedra granítica. S'adossa a la façana un pedrís a banda i banda del portal d'accés.

Davant la façana, hi trobem dues pedres de molí reaprofitades com a paviment. Entremig hi trobem una pedra amb un escut esculpit, molt desgastat.

L'escala de l'interior surt del vestíbul.

Observacions: 

En un costat, hi ha una placa que diu: "En record al nostre amic Martí Albert, veí d'Arenys de Mar, que amb el seu esforç i el seu entusiasme, va contribuir a fer possible el projecte de rehabilitació de Mas Taxonera. Gràcies Martí per la teva amistat i la teva especial manera de ser" Signat a Arenys de Mar el 3 d'agost de 2012.

També a la façana trobem un plafó ceràmic que diu: "MAS TAXONERA DE LES DOEDES".

*************************************************************

Altres enllaços amb informació:

https://invarquit.cultura.gencat.cat/card/8197

https://www.poblesdecatalunya.cat/element.php?e=2988

https://arenysdemar.cat/document.php?id=40022

*************************************************************

 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada