Seguidors

dijous, 22 d’agost del 2024

TEATRE CINEMA BOLET 

VILAFRANCA DEL PENEDÈS - L'ALT PENEDÈS

Fotos de Joan Dalmau Juscafresa

https://joandalmaujuscafresa.blogspot.com/ 





**************************************************
Enllaç amb informació:

Època: segle XIX any 1886

Descripció:

Teatre que fa cantonada, de planta rectangular sobreaixecada respecte al nivell del carrer, format per un cos de vestíbul, un cos de platea i un cos d'escenari amb sota escenari. La platea és rectangular amb dos pisos de llotges perimetrals formant "U", amb amfiteatre posterior i dues escales d'un tram als laterals de l'escenari. Coberta a dues aigües.
Les façanes són de parament llis sense decoració composades sobre eixos verticals. La façana al carrer Duc de la Victòria formada per nou trams separats per baixants d'aigües pluvials vistos, amb portals d'arc rebaixat a la planta baixa, emmarcats amb pedra, però alguns cecs. A la planta pis, les obertures són balcons ampitadors d'arc de mig punt i també emmarcats amb pedra. La façana té un sòcol, separació de pisos i cantoneres, i està coronada amb cornisa. La façana del carrer de Migdia es composa simètricament sobre tres eixos amb obertura central i obertures laterals menors, totes de mig punt i algunes cegues. Coronament amb cornisa i capcer esglaonat amb ull de bou.

Història:

L'any 1886 es va construir, en set setmanes, damunt la sala anomenada "Gran Salón de la Rambla" que s'havia edificat l'any 1864. El projecte fou encarregat a l'escenògraf Joan F. Chia i Alba. El propietari era Pau Aixelà.
L'any 1920 es fan obres de reforma per transformar-lo en un cinema.
Finalment, l'any 1982 es condiciona com a Teatre Municipal, segons projecte dels Serveis Tècnics del nou propietari.




**************************************************
Altre enllaç amb informació:

**************************************************




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada