Seguidors

diumenge, 24 de març del 2019

CAN SIDRO
PALAU-SOLITÀ I PLEGAMANS - EL VALLÈS OCCIDENTAL

Fotos de Joan Dalmau Juscafresa



Enllaç al catàleg de protecció del patrimoni publicat per l'ajuntament de Palau-solità i Plegamans:

que diu:

Descripció:
La casa és de planta rectangular, dins la tipologia basilical de cos central més alt que els laterals. Consta de planta baixa i dos pisos, i ha estat restaurada i reconvertida en restaurant.
Estructura
L’estructura és de murs portants de maçoneria (pedra), i forjats originàriament amb bigues de fusta. Actualment, alguns forjats son de bigues de formigó i voltes de ceràmiques (planta baixa), i d’altres son d’entrebigat de fusta (plantes superiors).
Coberta
La coberta és inclinada de dues vessants realitzada amb teules àrabs i carener perpendicular a la façana principal.
Façana
Actualment, la façana principal ha estat restaurada i s’ha arrebossat i pintat de color blanc. Aquesta té un eix de simetria molt marcat, on es troba la porta d’accés d’arc rebaixat de maó i emmarcada també amb peces de maó. A sobre d’aquesta es disposa un finestral amb balcó i barana de ferro forjat, i a sobre (obertura de les golfes) un altre finestral també amb barana de ferro forjat, però sense balcó amb voladís. A cada costat de l’eix que marca la porta principal, es col·loquen diverses finestres de similar mida, amb un cert ordre compositiu. La façana lateral es conserva amb la maçoneria de pedra vista i té quatre petites obertures quadrades amb reixes de ferro en planta baixa i tres obertures rectangulars de diferents mides en planta primera.
Interior
L’interior també restaurat, s’ha reformat segons les necessitats del seu nou ús (restaurant). A la planta baixa cal destaca l’escala de volta catalana que dona accés a la planta primera, i el tractament dels paraments interiors deixant certes parts amb l’obra de maçoneria a la vista.
El menjador es cobreix amb un forjat de voltes de ceràmiques de maó, destacant el sòcol que mostra la maçoneria original del mur.



Altres enllaços amb informació:



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada