Seguidors

diumenge, 31 de març del 2019

PARADOLMEN DE MAS PALET DELS LLOPS
CALONGE - EL BAIX EMPORDÀ

Fotos de Joan Dalmau Juscafresa

Enllaç amb informació i descripció:

que diu:

Cronologia: Des de Neolític fins a Neolític ( -5500 / -2200 )
Descripció: Durant una inspecció visual de la zona del Puig d'en Vilà realitzada en el mes de juliol de 2008 per membres de l'ajuntament de Calonge i del Consell Comarcal del Baix Empordà, es va detectar la presència d'un nou jaciment en les proximitats del Mas Palet del Llops, en el vessant contrari de la muntanya on es localitza la Cova del Ronquillo (cova sepulcral neolítica).
L'estructura fou localitzada per Montse Pérez, arxivera de l'ajuntament de Calonge. Per tal de corroborar l'entitat arqueològica de la troballa, realitzaren una nova visita al jaciment (Montse Pérez amb amb Daniel Punseti, arqueòleg del Consell Comarcal del Baix Empordà i Roser Niell, Arquitecte de l'Àrea d'Urbanisme de l'ajuntament de Calonge).
Després de la visita ocular de la zona, es constata la presència d'un paradolmen, del que sembla que les parets del corredor d'accés a la cambra sepulcral es conserven "in situ".
La cambra sepulcral estaria tancada per la roca natural i per pedres col·locades verticalment. La col·locació vertical d'aquestes pedres és antròpica. També cal destacar la troballa d'una cassoleta de grans dimensions en la part superior de la pedra que forma la cambra sepulcral.
Aquest nou jaciment es troba en una zona que queda afectada pel projecte de desdoblament de la carretera C-31.
D'altra banda, per les característiques orogràfiques, topogràfiques i geològiques del terreny és possible que en l'entorn immediat d'aquesta estructura es conservin altres jaciments de les mateixes característiques, que també podrien veure's afectats pel projecte de la carretera C-31.
Un cop realitzada la intervenció preventiva arran de les obres de la carretera C-31 (2009-2010), els resultats van determinar que el paradolmen del Mas Palet de Llops no es veia afectat per l'obra.
 

Altres enllaços amb informació:
*********************************************************************************

Just al costat hi ha el Puig Palet i l'Abric de Can Palet dels Llops, unes roques que miren cap a la badia de Palamós i cap a la Vall de Calonge. No he trobat que estigui catalogat.
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada