Seguidors

dijous, 7 de març del 2019

MAS DE L'HORT D'IGLÉSIES
LA SELVA DEL CAMP - EL BAIX CAMP

Fotos de Joan Dalmau Juscafresa


L’Hort d’Iglésies és un antic mas construït per Josep Iglesias a principis del segle XIX. Convertit en residencia d’estiueig per Antònia Lloberas a partir de 1886, en el seu interior conserva una col·lecció de pintures on es representen diverses escenes de la mitologia clàssica.










El mas es troba envoltat per un parc molt espaiós.










Enllaç amb informació i descripció:

que diu:

Construcció de l’edifici:
El mas de l’Hort d’Iglésies de la Selva del Camp es va construir a principis del segle XIX a petició de Josep Iglesias Ramon, comerciant d’aiguardent de Reus. L’edifici va canviar de propietaris el 1886, quan la va adquirir Antònia Lloberas i va convertir-lo en una residència d’estiueig.
Decoració interior i frescos
En el moment de la seva construcció, l’Hort d’Iglésies es va concebre sota els preceptes del neoclassicisme.  És per això que en la decoració exterior i interior es poden observar  referències a l’art clàssic, com ara les columnes jòniques, els frontons o el fris. Pel que fa a la decoració interior del primer pis, s’hi poden trobar diverses pintures amb representacions d’escenes de la mitologia clàssica que es combinen amb paisatges bucòlics i representacions d’atributs propis del cristianisme.
Recuperació i municipalització de l’Hort d’Iglésies
A la dècada de 1990 es va iniciar una campanya per restaurar l’edifici i finalment, va passar a ser propietat municipal. Des d’aleshores, a l’Hort d’Iglésies hi ha la biblioteca municipal i els estudis de Canal Camp, així com altres instal·lacions i serveis.



























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada