Seguidors

dilluns, 25 de març del 2019

L'HOSTAL DEL FUM
PALAU-SOLITÀ I PLEGAMANS - EL VALLÈS OCCIDENTAL

Fotos de Joan Dalmau Juscafresa
Al catàleg de protecció del patrimoni publicat per l'ajuntament diu:

Notícies històriques:
Aquesta masia era un antic hostal per allotjar els traginers i viatgers que anaven cap a Barcelona. Actualment el conjunt es troba parcialment restaurat i és propietat de l’ Ajuntament.
Valoració
L’edifici té un gran valor històric. És una peça important com a testimoni tipològic (masies i cases rurals) i de l’evolució de l’arquitectura de Palau. No es tracta d’una masia molt singular, però és força interessant pels elements arquitectònics de la façana, i com a testimoni dels sistemes constructius, materials i ús dels elements arquitectònics emprats en aquella època. Elements a destacar El més important és la relació que hi ha entre els diferents volums del conjunt creant una masia- pati; així com, la posició que presenta l’edifici dominant el gran parc públic de l’Hostal del Fum.

Enllaç amb informació:

que diu:

Descripció:
Masia de planta baixa i un pis. La façana principal té una forma simètrica; al centre es troba la porta d'entrada amb arc escarser i una finestra rectangular per banda amb una reixa; a sobre de la porta hi ha un balcó i una finestres allindada per banda. Les parets estan arrebossades i pintades de blanc excepte un petit sòcol de pedra que recorre tot l'edifici. Es pot observar l'agulla d'un antic rellotge de sol.
Té un pati intern.

La masia es troba dins el Parc de l'Hostal del Fum.


Enllaç amb informació del parc:


que diu:

És un recinte tancat de 35.000 m2 amb vegetació autòctona formada a base de pins, alzines, pollancres i arbres de ribera, entre els que hi creix, una gran varietat de plantes com la farigola, l'alfàbrega, el romaní i altres espècies aromàtiques pròpies de la vegetació mediterrània. Les zones arbrades s'alternen amb prats d'herba travessats per camins i un rierol que enllaça diversos estanys d'aigua. El Parc és un espai de refugi de petits mamífers i nidificació d'ocells.

Al Parc de l'Hostal del Fum hi trobem el Tren de Palau, una associació d'aficionats als ferrocarrils. El recorregut en ferrocarril, de 3,1 km, constitueix un medi lúdic i còmode per a la visita del parc, sent una de les principals atraccions. La circulació està formalment organitzada i duta a terme pels socis de l'entitat. El tren realitza sortides cada 15/20 minuts i la duració del viatge és d'aproximadament uas 20 minuts.

Altre enllaç amb informació:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada