Seguidors

dilluns, 1 de juny del 2020

CAN VERDAGUER - CAN REQUESENS
PONTÓS - L'ALT EMPORDÀ

Fotos de Joan Dalmau Juscafresa













Enllaç amb informació:

que diu:

Època: segle XV-XVI // XVIII

Descripció:

Casa aïllada a cinquanta metres de l'església. Dona a la plaça i al carrer de la Creu. A la façana destaca el portal adovellat, de pedra calcària, amb la data 1760 a la clau. A banda i banda del portal hi ha dues balconades d'arc conopial, amb decoracions d'arabesc calat i dos bustos en baix relleu a l'alçada de la línia d'impostes, d'on arrenca el guardapols.
De la façana que dona al carrer de la Creu destaquen quatre balcons rectangulars amb balconada i quatre finestres en el pis superior.
El ràfec és de dues filades de rajoles i fues de teula. A les rajoles hi ha decoració de triangles vermells sobre fons blanc.

Altre enllaç amb informació:

https://www.revistacrae.cat/ca/poble-a-poble/pontos.html

que diu:

Al costat de migdia de la Plaça Major hi ha la casa Verdaguer. Posseeix un gran portal adovellat amb la data 1760. En el pis, a cada costat i sobre mateix de la portalada, s’obren dues balconades. Aquests balcons presenten , esculpits, sengles bustos en relleu. En ambdós finestrals el bust de la dreta és femení i el de l’esquerra masculí. El carrer que surt de l’angle sud-est de la plaça, anomenat carrer de la Creu, hi ha una casa que presenta una llinda on s’hi representen, en relleu, algunes eines: una falç, una dalla i una enclusa. Hi ha la data 1598. 

En aquesta casa varen conservar la imatge de la Mare de Déu del Castell de Pontós fins que fou dipositada al museu d'Art de Girona.

Altres enllaços amb informació:

http://www.portalgironi.cat/index.php/masos-pairalies/masos-altemporda/masos-alt-emporda-pontos/923-masos-pontos-verdaguer

http://www.coac.net/COAC/centredocumentacio/Girona/arxiu/edificis/dades/fitxa.html?registre=&autor=&denominacio=&adreca=&poblacio=pont%C3%B3s&page=2&pos=15

http://www.poblesdecatalunya.cat/element.php?e=7948




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada