Seguidors

divendres, 26 de juny del 2020

COVA DELS MOROS 
 SOLIUS - SANTA CRISTINA D'ARO - EL BAIX EMPORDÀ

Fotos de Joan Dalmau JuscafresaÉs una cova artificial situada en un dom granític rodejat del bosc d’alzina típicament mediterrani.No es coneix amb certesa ni la cronologia ni la funció d’aquesta cova artificial, ni tampoc s’hi ha trobat cap mena de material arqueològic.Hi ha qui diu que es una coca sepulcral de final de l’edat de bronze; altres opinen que s’utilitzava d’habitació i com a magatzem de gra. Estudis recents semblen indicar que aquesta cova podria tenir un origen medieval lligta a la ocupació del castell de Solius, situat a llevant e la cova.Davant la cova hi ha varies cassoletes


Enllaç amb informació:

que diu:

Es tracta d'una cova artificial, en la que no s'han trobat materials arqueològics de cap tipus. Les mides són: 1,50 m. de fons; 2,70 m. d'amplada i 1,16 m. d'alçada. Té forma semicircular, amb el sòl pla. A l'exterior, a prop de l'entrada, hi ha diversos forats cilíndrics i algun altre en la paret vertical, els quals segurament servirien d'encaixos a una coberta de fusta.
No es coneix amb certesa la cronologia ni funció d'aquesta cova artificial, on no s'hi ha trobat cap mena de material arqueològic associat. Segons Esteva podria tractar-se d'una cova sepulcral d'un moment avançat de l'edat del bronze. Badia no descarta la possibilitat de la seva utilització com a lloc d'habitació o dipòsit de gra, tal com diversos autors han insinuat. Estudis recents (CARRERAS 2001) suggereixen que aquesta cova podria tenir un origen medieval.

 ******************************************************************

Entorn de la cova Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada